De dynamische start-up van Joël en Niels
By
July 8, 2020

Voor je het weet barst je uit je voegen

In mei van dit jaar benaderden de twee jonge zorgtechnologen, Joël van Wijngaarden en Niels de Jong, ons met een uitdagende vraag: we hebben nu al veel producten en nog duizend ideeën, maar er is inmiddels behoefte aan structuur en een overkoepelend bedrijf. Hoe geven we dat helder vorm? In het Mayhap portfolio ‘Onze klanten‘ lees je meer over deze casus. Maar deze duik achter de schermen leverde ons spannende nieuwe inzichten over de wondere wereld van de zorg- en educatietechnologie op. Een verhaal dat je niet wilt missen!

Helden in de zorg

Niels en Joël leerden elkaar kennen tijdens hun mbo opleiding elektrotechniek en werden dikke vrienden. De vrolijke Joël kijkt je met lachende pretogen aan, terwijl Niels kalm achterovergeleund in zijn bureaustoel zit. Vanuit hun eerste bedrijf samen werkten ze als elektriciens. Maar ze hadden veel meer in hun mars en vervolgden samen hun weg met een HBO studie zorgtechnologie. Voor het afstuderen ontwikkelden ze Henk the Hero; een zorgrobot die mensen in het autistisch spectrum emoties leert herkennen via gezichtsuitdrukkingen. Joël laat ons het allereerste prototype zien; inmiddels zijn ze alweer 3 versies verder. Na de studie succesvol te hebben afgerond, startten ze het bedrijf Health Heroes. Maar met de doelstellingen van dit bedrijf – toegepaste zorgoplossingen op maat – konden ze al snel niet meer uit de voeten. Niels en Joël hebben de ruimte nodig, een grote speeltuin en een broedmachine om al hun ideeën en toepassingen tot wasdom te laten komen. Inmiddels huist er onder hun nieuwe holding ‘Zoo 42’ een reeks producten en bedrijven die allemaal laten zien dat deze mannen één belangrijk doel voor ogen hebben: ontzorgen door middel van creatieve en innovatieve technologie.

Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper.

– Robert Calisto

Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla. Donec sed odio dui.

Japan Exotic Culture and Tradition

Quam Euismod Dapibus

Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. 

  1. Duis mollis, est non commodo luctus
  2. nisi erat porttitor ligula
  3. eget lacinia odio sem nec elit 
  4. Maecenas faucibus mollis interdum
  5. Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet.

Sollicitudin Venenatis Magna

Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla. Donec sed odio dui.